Fragmenti Cotto - de essentie van eenvoud

De Fragmenti Cotto tegels zijn een bron van tijdloze schoonheid en authentieke charme. De tegels kennen een ruwe textuur, gecombineerd met warme aardetinten. Deze combinatie creëert rust en harmonie in elke ruimte.

Met de Fragmenti Cotto collecties wordt een stijlvol, inspirerend interieur gecreëerd dat getuigt van vakmanschap en een eerbetoon geeft aan rijke Italiaanse tradities. Kijk maar mee met de onderstaande beelden.

Schoonheid in eenvoud

De schoonheid van Fragmenti tegels is betoverend. Met een eenvoudig verfijnd design brengen ze een gevoel van elegantie en verfijning in elke ruimte. De zorgvuldig vervaardigde texturen en patronen van de tegels voegen diepte en karakter toe aan elke vloer of muur waarop ze worden geplaatst. 

De subtiele schakeringen en variaties in kleur geven de tegels een natuurlijke uitstraling, waardoor ze een prachtige harmonie creëren met andere elementen in het interieur. Of het nu gaat om een moderne loft of een klassiek huis, de schoonheid van Fragmenti Cotto tegels laat een blijvende indruk achter en transformeert elke ruimte in een visueel meesterwerk.

Tijdloze aantrekkingskracht​

Een Fragmenti tegel heeft een tijdloze aantrekkingskracht. Niet gebonden aan trends of modegrillen, maar een blijvende schoonheid die de tand des tijds doorstaat. Het gebruik van hoogwaardige materialen en het vakmanschap waarmee ze zijn gemaakt, garandeert dat de tegels hun prachtige uitstraling behouden, zelfs na jarenlang intensief gebruik. Bovendien zijn de tegels veelzijdig en geschikt voor verschillende stijlen, van minimalistisch en eigentijds tot rustiek en traditioneel. 

De tegels hebben een rijke, aardse oranje tint. Deze tijdloze kleur staat in contrast met de eigentijdse langgerekte vorm, waarbij elke tegel evenredig aan elkaar loopt om prachtige ontwerpen te vormen, rijp voor architecturale kansen.

Download de Fragmenti Cotto brochure

En kom alles te weten over deze Italiaanse tegels

De terracotta tegel uit Italië

In de betoverende valleien van de rivieren Ema en Greve, kennen de Fragmenti Cotto tegels hun oorsprong. In deze vallei wordt de zeldzame Galestro-klei gevonden. Deze klei geeft de tegels hun prachtige terracotta kleur en superieure technische eigenschappen. 

De indrukwekkende collectie is ontstaan uit de passie en durf van een groep jonge Italiaanse visionairs. Hun liefde voor ambachtelijk vakmanschap en de rijke geschiedenis van de regio heeft geleid tot de creatie van deze tegelcollectie. Een collectie die traditionele materialen combineert met moderne vormen. 

Met Fragmenti Cotto is hun droom werkelijkheid geworden en nodigen ze iedereen uit om de schoonheid van deze tegels te ervaren.

Het vervaardigen van de Fragmenti Cotto collectie

Voor het vervaardigen van de Fragmenti Cotto collectie, wordt gebruik gemaakt van de Galestro-klei. Om tot een tegel te komen wordt de klei ontgast, bewerkt met water, geëxtrudeerd en gevormd. Na de vorming wordt de klei zorgvuldig gedroogd en vervolgens gebakken. 

De omstandigheden van het vervaardigen, geven de tegels de kenmerken, hardheid en weerstand. Het ruwe materiaal wordt bewerkt met stalen borstels, waardoor de extrusielijnen van het materiaal worden verwijderd en het zijn kenmerkende geborstelde oppervlak krijgt.

Fragmenti Cotto tegels combineren in het interieur

Fragmenti Cotto tegels zijn een prachtige en veelzijdige optie om het interieur te verrijken. Met hun authentieke uitstraling en warme kleurenpalet kunnen deze tegels een sfeervolle en gezellige ambiance creëren in elke ruimte van het huis. Of er nu een landelijke, industriële of moderne stijl wordt nagestreefd, de mogelijkheden om deze tegels te combineren zijn eindeloos. Laat creativiteit de vrije loop en ontwerp een uniek interieur met de charmante Fragmenti Cotto tegels.

Fragmenti tegels in de keuken

De keuken is het hart van het huis, en met Fragmenti Cotto tegels kun je dit centrale punt transformeren tot een warme en uitnodigende ruimte. De duurzame eigenschappen van de terracotta tegels maken ze perfect voor gebruik in de keuken, waar intensief gebruik en morsen vaak voorkomen. Kies voor een prachtige tegelvloer en combineer deze met een bijpassende achterwand om een gezellige en rustieke sfeer te creëren. Het natuurlijke karakter van de tegels geeft de keuken een tijdloze uitstraling die nog vele jaren mee zal gaan.

Fragmenti tegels in de badkamer

Verander de badkamer in een oase van rust en comfort met Fragmenti Cotto tegels. De aardse tinten en unieke textuur van deze tegels voegen een vleugje natuurlijke elegantie toe aan de badkamer. Of je nu kiest voor een stijlvolle Fragmenti tegelvloer of een accentwand met deze tegels, de badkamer krijgt direct een warme en verfijnde uitstraling. Bovendien zijn de tegels bestand tegen vocht, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in deze vochtige omgeving.

Fragmenti tegels in de woonkamer

Breng karakter en persoonlijkheid in de woonkamer met Fragmenti Cotto tegels. Het gebruik van deze tegels in de woonkamer voegt een vleugje van traditionele schoonheid toe aan het hedendaagse interieur. Overweeg een prachtige Cotto tegelvloer te leggen om een gezellige en warme atmosfeer te creëren. Combineer dit met zachte stoffen en natuurlijke materialen om een comfortabele en uitnodigende ruimte te realiseren waarin het heerlijk ontspannen is.

Fragmenti tegels buiten gebruiken

Niet alleen binnenshuis, maar ook buitenshuis kunnen Fragmenti Cotto tegels een opvallende toevoeging zijn. Het gebruik van deze tegels op je terras, balkon of tuinpad geeft een mediterrane uitstraling aan je buitenruimte. De duurzaamheid van de tegels zorgt ervoor dat ze bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Geniet van een naadloze overgang tussen binnen en buiten door dezelfde tegels te gebruiken, waardoor een harmonieus en samenhangend geheel ontstaat.

Bewonder de Fragmenti Cotto collectie in onze showroom

Breng een bezoek aan onze grote showroom en bekijk de prachtige Fragmenti Cotto collectie. In onze showroom zijn de tegels van dichtbij te bekijken en de unieke texturen en warme kleuren te ervaren. Doe inspiratie op door de mogelijkheden die deze tegels bieden en krijg persoonlijk advies van onze experts. 

Of u nu op zoek bent naar tegels voor de keuken, badkamer, woonkamer of buitenruimte, onze showroom is de ideale plek om de schoonheid van de Fragmenti Cotto collectie te bewonderen en de perfecte tegels te kiezen.

Afwijkende openingstijden