Bijzondere tegels, elke kamer uniek

Ontdek onze unieke collecties

De wereld van keramische tegels is constant in ontwikkeling. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende bijzondere tegels te vinden, dat er voor iedere interieurstijl een passende keramische tegel is. Van tegels met unieke patronen, tegels met uitzonderlijke kleuren tot tegels in opvallende formaten; in onze grote collectie aan keramische tegels vindt u talloze unieke ontwerpen en authentieke dessins. We vertellen u graag waarom uw interieur onze bijzondere tegels verdient.

Waarom bijzondere tegels een toevoeging zijn aan uw interieur

Met bijzondere tegels geeft u een ruimte karakter. Of het nu gaat om tegels op de vloer of tegels op de wanden. Tegels met een uniek ontwerp trekken gelijk de aandacht en zetten de toon voor de hele ruimte. U kunt een ruimte sfeer geven met bijzondere keramische tegels, zonder dat deze ruimte vol hoeft te staan met meubilair en decoratieve objecten.

Bijzondere tegels voor uw keuken, badkamer of andere ruimte

Het uitzoeken van bijzondere tegels die passen bij uw interieur kan overweldigend aanvoelen. Als u langskomt in onze showroom helpen onze specialisten u graag verder en delen we ook inspiratie met u online. We hebben daarom een aantal bijzondere en inspirerende tegelsoorten uit onze collectie op een rijtje gezet.

XXL tegels, voor een rustige uitstraling

Tegels in de grootste maten; ze zijn opvallend en vallen mooi weg binnen het interieur. Op dit moment zijn grotformaat keramische tegels enorm populair. XXL tegels zijn beschikbaar met een oppervlak van wel 5 vierkante meter en ogen daardoor erg ruimtelijk. Doordat XXL tegels beschikbaar zijn in verschillende dessins kunt u ruimtes voorzien van een unieke look. Zo kunt bijvoorbeeld kiezen voor betonlook, marmerlook en houtlook.

Grootformaat tegels zijn zo groot, dat de naden tussen de tegels vrijwel niet meer opvallen. Dit zorgt voor een strakke afwerking, die meer eenheid brengt in het interieur.

De voordelen van grote keramische tegels

  • Naadloos uiterlijk
  • Luxe uitstraling
  • Ruimtelijk gevoel
  • Eenvoudig schoon te maken

XXL tegels voor kasten en keukens

XXL “slabs” of grootformaat tegels zijn beschikbaar in dunne varianten. Dit betekent dat ze ook gebruikt kunnen worden voor het bekleden van kasten en keukens. U kunt hiermee het ontwerp van uw vloer of muur door laten lopen op kasten en keuken. Ideaal voor een minimalistische interieurstijl.

Reactief glazuur tegels

Tegels met een reactieve glazuurlaag worden ook wel reactive glaze tegels of artisan look tegels genoemd. Deze tegels hebben een uniforme look met talloze kleine details. De sfeer van handgemaakt vakwerk wat resulteert in een stukje opvallend design. Door gebruik te maken van reactief glazuur tegels kunt u een interieur creëren die van een afstand strak en uniform lijkt, maar waar de details tot leven komen naarmate u dichterbij komt. Vanuit elke hoek is een muur met deze keramische tegels weer anders, de vormen en de weerkaatsing van het licht zorgen voor een dynamisch uiterlijk. Reactief glazuur tegels geven detail, zonder dat het te rommelig wordt of afleidt van de rest van het interieur.

Cementlook tegels​

Betonlook tegels zijn al jaren terecht populair. Het lichte, maar stoere uiterlijk is goed te combineren met veel verschillende interieurstijlen en laat een ruimte groter ogen. Voor degenen die op zoek zijn naar een meer bijzondere en authentieke keramische tegel raden wij echter cementlook tegels aan. Deze grote keramische tegels hebben een ruwer uiterlijk en komen het beste tot hun recht met grof afgewerkte voegen. De ruige industriële look die deze tegels afgeven past goed bij staal of biedt juist een mooi contrast tegen het gebruik van veel planten.

Speciale wandtegels: tegels met reliëf

Geef uw muurdecoratie een extra dimensie met keramische tegels met reliëf. Deze tegels zijn uiteraard alleen geschikt voor muren. Tegels met reliëf geven een bijzondere look en zijn geweldig te combineren met een minimalistisch interieur. Met reliëftegels maakt u een badkamer of keuken écht uniek door het opvallende ontwerp. In onze showroom vindt u diverse tegels met reliëf, waaronder deze langwerpige keramische tegels met een structuur die doet denken aan een zoutkorst.

Uw bijzondere keramische tegels bij TÉGL

Bij TÉGL vindt u een ruim assortiment aan keramische tegels in unieke en authentieke ontwerpen. Laat u inspireren door onze betonlook, marmerlook en tegels met reliëf voor aan de wand of op de vloer. Bij ons vindt u dé tegels voor uw interieur. Wees welkom in onze ruime showroom! Daar kunt u een groot deel van ons assortiment zien en ervaren. Wilt u meer informatie over ons assortiment en de mogelijkheden? Onze TÉGL specialisten staan voor u klaar. Samen met u vinden we de bijzondere en authentieke tegel van uw dromen. Maak een afspraak en laat u inspireren.

Afwijkende openingstijden