Houtlook keramische tegels voor in de badkamer

Een natuurlijke look met hoog gebruiksgemak

Houten accenten in de badkamer zijn een geweldige toevoeging aan het interieur. Hout geeft een rustige en natuurlijke sfeer, wat goed past bij een badkamer. De badkamer is niet alleen een plek voor persoonlijke hygiëne, het is ook een plek voor rust. Echt hout in een badkamer verwerken is alleen erg lastig. Om die reden zijn er veel alternatieven ontwikkeld om die houtlook in de badkamer te krijgen, zonder dat er echt hout wordt gebruikt. Een hoogwaardig alternatief voor hout in de badkamer zijn keramisch houtlook tegels en daar vertellen we hier meer over.

Waarom kiezen voor houtlook keramische tegels in de badkamer?

Echt hout in een vochtige ruimte als een badkamer gebruiken is mogelijk, maar vereist een hoop extra stappen. Zo moet er gekozen worden voor een houtsoort die minimaal werkt onder vochtige omstandigheden, anders heeft u kans dat het hout krom trekt. Ook moet het hout zorgvuldig behandeld worden ter bescherming van het hout en om schimmelvorming op het het hout te voorkomen. 

Met keramische tegels heeft u die problemen niet. Keramische tegels zijn vochtwerend, kras- en stootbestendig en hoeven niet behandeld te worden. Door gebruik te maken van keramische tegels met een houtlook kunt u dus een natuurlijke uitstraling in uw badkamer creëren, zonder dat u de moeilijkheden van echt hout in uw badkamer ervaart.

Houtlook keramische tegels zijn moeilijk van echt hout te onderscheiden, zeker als het hout ook nog behandeld is om in een badkamer te gebruiken. Houtlook keramische tegels hebben een natuurlijk uiterlijk en een voelbare structuur die de structuur van houtnerf goed simuleren.

De voordelen van keramische houtlook tegels in de badkamer:

  • De natuurlijke look van hout
  • Krasbestendig
  • Stootvast
  • Hittebestendig
  • Gemakkelijk in onderhoud

Houtlook tegels aan de muur of op de vloer van uw badkamer

Houtlook keramische tegels kunnen worden geplaatst op zowel de muur als de vloer. Hierdoor kunt u houten accenten zowel op de muur als op de vloer toepassen. Het is daardoor bijvoorbeeld ook mogelijk om houten accenten van de vloer door te laten lopen op de muur.

Vloerverwarming in de badkamer

Vloerverwarming is een echte toevoeging voor de badkamer. Na een ontspannende douche op een warme vloer stappen is veel comfortabeler dan een koude vloer. Vloerverwarming onder een houten vloer is niet altijd mogelijk, maar keramische tegels zijn juist erg geschikt voor vloerverwarming. Dit maakt keramische houtlook tegels ideaal voor een badkamervloer, maar ook voor uw woonkamervloer of keukenvloer.

Interieurstijlen voor houtlook badkamertegels

De houtlook past in veel verschillende interieurstijlen, als subtiel accent en als de toonzetter van het interieur. We lichten daarom een aantal interieurstijlen uit die goed passen bij houtlook keramische tegels.

Japandi stijl

Japandi is een samenvoeging van Japan en Scandinavië. Deze interieurstijl is dus een samensmelting van deze twee stijlen. Het minimalistische karakter van de Scandinavische stijl ziet u terug in de strakke lijnen en de egale kleuren. Het Japanse karakter van japandi is terug te vinden in het gebruik van natuurlijke materialen. Houtlook keramische tegels geven uw badkamer een natuurlijke look en door deze te combineren met bijvoorbeeld een lichte wastafel komt de japandi-stijl helemaal tot leven.

Retro interieur​

Retro stijlen en met name de jaren ‘60 en ‘70 stijlen staan bekend om hun warme kleuren en het gebruik van natuurlijke materialen. Gecombineerd met ronde vormen en veel kleurgebruik kunnen keramische houtlook tegels deze nostalgische look helemaal tot leven laten komen.

Wabi Sabi​

Wabi Sabi, vertaald vanuit het Japans: de schoonheid van imperfectie, zet het unieke karakter van de natuur centraal. De houtlook en structuur van onze keramische tegels sluiten daar mooi bij aan. De zichtbare knoesten en het reliëf van de tegels geven karakter aan uw interieur.

Uw houtlook badkamertegels bij TÉGL

Bij TÉGL vindt u een ruim assortiment aan keramische houtlook tegels die ideaal zijn voor uw badkamer. Van houtlook visgraat tegels tot keramisch parket, voor zowel de vloer als voor de muur; bij ons vindt u dé keramische tegel die bij u past. Wees welkom in onze ruime showroom! Daar kunt u een groot deel van ons assortiment zien en ervaren. Wilt u meer informatie over ons assortiment en de mogelijkheden? Onze TÉGL specialisten adviseren u graag en vinden samen met u de houtlook keramische tegel voor uw droombadkamer. Maak een afspraak en laat u inspireren.

Afwijkende openingstijden