Keukentrends van 2024: betegel uw keuken met stijl

Onze levens lijken steeds hectischer te worden. En daarmee groeit de behoefte aan een centrale ruimte die warmte, rust en comfort biedt. Dit zien we dan ook duidelijk terug in de keukentrends van 2024. Alles draait om harmonie en een gebalanceerde mix van functionaliteit en stijl.

We nemen nu echt afscheid van zwarte keukens. En in plaats daarvan verwelkomen we warme houttinten en lichte kleurenpaletten zoals beige en taupe. Deze verandering zien we ook terug in de tegeltrends van 2024. Met name ambachtelijke texturen, patronen en duurzame, natuurlijke materialen voeren de boventoon in 2024.

Laten we de nieuwste keukentrends en tegeltrends van 2024 eens doornemen!

De keukentrends van 2024: keukenstijlen

Minimalisme

Met een focus op eenvoud, strakke lijnen en functioneel design blijft minimalisme een populaire keukentrend in 2024. Als tegeltrend zien we deze minimalistische toepassing vooral terugkomen in grote tegels die een naadloos oppervlak creëren in de keuken.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan zandkleurige tegels of tegels in zachte beige tinten. Deze XXL tegels dragen bij aan het minimalistische gevoel van ruimtelijkheid en kalmte.

Keukentrends 2024 - Minimalisme
Keukentrends 2024 - Japandi

Japandi

Japandi is een mix van Japanse en Scandinavische stijlen en focust op natuurlijke schoonheid en functionaliteit. Tegels in deze stijl zijn vaak geïnspireerd door natuurlijke elementen zoals hout of steen.

Denk aan houtlook tegels of natuursteenlook tegels, die zowel warmte als elegantie uitstralen. Deze keramische tegels combineren duurzaamheid met de natuurlijke textuur en charme van hout of natuursteen.

Wabi Sabi

Wabi Sabi omarmt de imperfectie en het organische. Tegels die deze Japanse filosofie weerspiegelen, zijn robuust, met onregelmatige patronen en variaties in kleur en textuur.

Denk bijvoorbeeld aan keramische betonlook tegels of marmerlook tegels. Maar ook tegels met een ambachtelijke afwerking, zoals Marokkaanse Zellige tegels en Portugese tegels.

Wilt u nog meer keukentegel inspiratie?

Ons gratis inspiratiemagazine staat bomvol tips, de nieuwste trends en smaakvolle binnenkijkers. Vraag het magazine nu aan! U ontvangt hem binnen enkele tellen in uw inbox en binnen enkele dagen op de deurmat.

Ons magazine staat bomvol tips, trends en binnenkijkers. Download hem nu!

De keukentrends van 2024: kleuren

Lichte, warme kleuren

Beige en taupe zijn de absolute kleurtrends van 2024. Ze bieden een zachte, neutrale basis die zowel rustgevend als stijlvol is.

Deze kleuren zien we ook bij de tegeltrends van 2024. Vooral in matte afwerkingen die een subtiele, verfijnde uitstraling geven zoals natuursteenlook tegels. Ze zijn ideaal voor het creëren van een open ruimte en versterken het effect van natuurlijk licht.

Keukentrends 2024 - Lichte kleuren
Keukentrends 2024 - Levendige aardetinten

Levendige aardetinten

Olijfgroen en terracotta brengen een vleugje levendigheid en warmte in de keuken. Olijfgroen, geïnspireerd door de natuur, brengt een gevoel van frisheid en vitaliteit. Aan de andere kant creëert terracotta een gevoel van rustieke charme en gezelligheid.

In tegels kunnen deze kleuren worden gebruikt voor achterwanden of als decoratieve randen. Zo worden ze een uniek aandachtspunt in de keuken.

Ton sur Ton

De trend van ‘ton sur ton’ gaat verder dan het eenvoudigweg kiezen van één kleur. Het gaat over het spelen met verschillende tinten en texturen binnen hetzelfde kleurenspectrum.

Met tegels bereikt u dit door verschillende tinten van dezelfde kleur te combineren. Zo ontstaat diepgang. Bijvoorbeeld door het gebruik van mozaïektegels of een subtiele overgang tussen verschillende gebieden in de keuken.

Keukentrends 2024 - kleuraccenten

Kleuraccenten

Hoewel de algemene trend naar zachtere, neutrale tinten neigt, zien we ook het gebruik van gewaagde kleuraccenten. Bijvoorbeeld door felgekleurde hexagon tegels of zellige tegels te gebruiken als accent in een verder neutrale ruimte.

Perfect als u graag wat meer kleur toepast in uw interieur en uw keuken een persoonlijk tintje wilt geven.

De keukentrends van 2024: tegelformaten

Tegelsoorten

XXL tegels zijn in 2024 een belangrijke tegeltrend, vooral in minimalistische en moderne keukens. Deze grote formaten creëren een gevoel van ruimtelijkheid en continuïteit. 

Aan de andere kant worden ook de kleine Marokkaanse Zellige tegels steeds populairder vanwege hun charmante, handgemaakte uitstraling.

Keukentrends 2024 - XXL tegels
Keukentrends 2024 - combineren

Combineren

Het combineren van verschillende tegelformaten en tegelstijlen is ook populair. Combineer bijvoorbeeld XXL tegels met hexagon tegels of zellige tegels om een spannend samenspel te creëren.

Dit spannende samenspel bereikt u trouwens niet alleen door het combineren van kleine tegels en grote tegels. Dit kan ook door het gebruik van verschillende texturen en afwerkingen. Bijvoorbeeld door het combineren van glanzende marmerlook XXL tegels met matte natuursteenlook tegels.

De keukentrends van 2024: materialen

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn de sterren van 2024. Afwerkingen als houtlook, marmerlook, natuursteenlook en betonlook halen de natuur naar binnen. Zo creëren ze een gevoel van verbondenheid met de buitenwereld in uw keuken.

Duurzaamheid is ook een sleutelwoord bij de keukentrends van 2024. De keuze voor duurzame materialen is niet alleen beter voor de planeet, maar zorgt ook voor een keuken die van hoge kwaliteit is.

Keukentrends 2024 - natuurlijke materialen
Keukentrends 2024 - ambachtelijke tegels

Ambachtelijke tegels

De comeback van ambachtelijk design is duidelijk zichtbaar in de stijgende populariteit van Portugese tegels en Marokkaanse Zellige tegels. De handgemaakte uitstraling van deze kleurrijke tegels is een ode aan authentiek vakmanschap en cultuur.

Conclusie

De keukentrends van 2024 brengen ons terug naar de basis, met een focus op natuurlijke materialen, eenvoudige vormen en aardse kleuren. Deze trends nodigen uit om een keuken te creëren die niet alleen stijlvol is, maar vooral ook een plek is waar we even tot rust kunnen komen.  

Laat deze nieuwe keukentrends en tegeltrends u inspireren bij het vinden van de keukentegels die passen bij uw persoonlijke stijl.

Ontdek de tegeltrends van 2024 in onze showroom

Bent u op zoek naar keramische vloertegels of wandtegels voor uw keuken? Kom langs in onze showroom! Bekijk en voel de tegels in het echt en laat u inspireren door onze unieke tegeltrend moodboards. Onze adviseurs helpen u bovendien graag bij het vinden van de perfecte keramische keukentegels voor uw keuken.

Veelgestelde vragen

De kleurtrends voor keukentegels in 2024 omvatten warme, lichte kleuren zoals beige en taupe. Daarnaast zien we ook levendige aardetinten zoals olijfgroen en terracotta. Deze kleuren zijn terug te vinden in zowel matte als glanzende afwerkingen.

XXL tegels zijn een grote trend in 2024, vooral in minimalistische en moderne keukens. Dit omdat ze een gevoel van ruimtelijkheid en continuïteit creëren. Daarnaast zijn Marokkaanse Zellige tegels populair vanwege hun kleurrijke, handgemaakte uitstraling.

Natuurlijke materialen zoals houtlook, marmerlook en betonlook zijn populaire tegeltrends in 2024. Deze materialen brengen buiten naar binnen en benadrukken een gevoel van verbinding met de natuur.

Keramische tegels zijn momenteel de meest duurzame tegels en staan bekend om hun lange levensduur. Keramische tegels zijn krasbestendig, kleurvast en slijten daardoor minder snel. Daardoor blijven ze extra lang mooi.

Keramische tegels zijn een uitstekende keuze voor keukens. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Ze zijn ook bestand tegen hitte en vlekken en absorberen geen geuren.

Afwijkende openingstijden