Welke tegels passen bij een badkamer in hotel chique stijl

Op zoek naar de nieuwste badkamerideeën van 2024? Stap binnen in de wereld van luxe hotel chique badkamers. Deze stijl, bekend om zijn luxe en verfijning, maakt van elke badkamer een persoonlijk toevluchtsoord. Met de juiste mix van kleuren, tegels en materialen kunt u deze elegante stijl in uw eigen huis brengen.

Laten we de essentie van hotel chique ontdekken en achterhalen welke keramische tegels het beste bij uw badkamer in hotel stijl passen.

Warm verlichte hotel chique badkamer met koperen tegels

De essentie van badkamers in hotel chic stijl

Hotel chique badkamers stralen luxe en comfort uit. Het draait allemaal om het creëren van een ruimte die zowel uitnodigend als stijlvol is. Denk aan een spa-achtige sfeer waar u kunt ontspannen na een lange dag. 

Om deze hotel badkamer sfeer te bereiken, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de details en te kiezen voor hoogwaardige materialen en afwerkingen.

Gewaagd en chique: kobaltblauw en donkergroen

In 2024 zien we dat kobaltblauw en donkergroen een opkomende trend kleur zijn voor de badkamer. Deze kleuren voegen een diepte en rijkdom toe die typerend zijn voor een hotel chique interieur. Een kobaltblauwe muur of donkergroene tegels kunnen een opvallend accent maken. 

Combineer deze kleuren met warme, neutrale tinten zoals beige of grijs voor een gebalanceerd design. Of kies voor een dramatisch effect door uitgesproken of donkere kleuren toe te voegen.

Donkergroene hotel chique badkamer inspiratie
Grootformaat tegels marmerlook voor een luxe badkamer

Groot, groter, grootst!

Grootformaat tegels zijn een essentieel onderdeel van de hotel chique stijl. Ze creëren een gevoel van luxe en ruimtelijkheid. Keramische XXL tegels zijn verkrijgbaar in een reeks van stijlen, waaronder marmerlook, betonlook en natuursteen look.

Grootformaat tegels werken goed in zowel kleine als grote badkamers en geven een naadloze, gestroomlijnde look.

Wilt u nog meer tips en inspiratie voor een hotel chique badkamer?

Ons gratis inspiratiemagazine staat bomvol tips, de nieuwste trends en smaakvolle binnenkijkers. Vraag het magazine nu aan! U ontvangt hem binnen enkele tellen in uw inbox en binnen enkele dagen op de deurmat.

Ons magazine staat bomvol tips, trends en binnenkijkers. Download hem nu!

Combineer grote en kleine tegels

Een geavanceerde draai aan deze trend is het combineren van grootformaat tegels met kleinere tegels, zoals mozaïek tegels of zellige tegels. Zo creëert u spanning en textuur in uw hotel chique badkamer.

Combineer grootformaat tegels betonlook en mozaiek tegels in hotel chique badkamer

Kies bijvoorbeeld voor mozaïek tegels in de inloopdouche of voor zellige tegels achter de wastafel. Combineer dit vervolgens met grote tegels in de rest van de ruimte. 

Door te spelen met verschillende formaten en texturen voegt u diepgang toe aan uw badkamer.

Marmerlook tegels en koperen details

Materialen zoals keramische marmerlook tegels zijn een klassieke keuze voor een hotel chique badkamer. Ze bieden de luxe uitstraling van natuursteen zonder het intensieve onderhoud.

Maak gebruik van koperen accenten, zoals kranen of handdoekrekken, om warmte en een vleugje glamour te brengen. Dit kan ook door het creëren van een accentmuur met bijvoorbeeld koperkleurige mozaïektegels.

Luxe hotel chique badkamer met marmerlook tegels
Luxe koperen details geven de badkamer een warme en stijlvolle uitstraling

Een harmonieus geheel creëren

Bij het samenstellen van uw hotel chique badkamer is het belangrijk om evenwicht te vinden. Combineer de diepe kleuren met de luxueuze texturen van natuusteen look keramische tegels en voeg subtiele metalen accenten toe voor een harmonieus geheel. Denk eraan, het gaat om de balans tussen luxe materialen en comfort.

Conclusie

De hotel chique interieurstijl biedt eindeloze mogelijkheden om uw badkamer om te toveren in een luxe toevluchtsoord. Door het kiezen van de juiste kleuren, tegels en materialen creëert u een ruimte die zowel ontspannend als stijlvol is.

Ontdek de perfecte keramische tegels voor uw hotel chique badkamer in onze showroom

Klaar om uw eigen badkamer om te toveren in een luxe hotel chique oase? Bezoek onze showroom en kom tegel inspiratie opdoen. Onze experts helpen graag bij het vinden van de juiste keramische tegels voor uw nieuwe badkamer.

Laat u inspireren en begin vandaag nog met het plannen van uw hotel chic badkamer make over!

Veelgestelde vragen

Een hotel chique badkamer combineert luxe materialen, zoals marmerlook tegels en koperen details, met een kleurenpalet van warme en diepe kleuren. Het design is gericht op comfort en elegantie, met grootformaat tegels die een ruimtelijk en open gevoel geven.

Focus op diepe, rijke kleuren zoals kobaltblauw en donkergroen voor een luxe uitstraling. Deze kleuren kunnen worden gecombineerd met neutrale tinten zoals beige of grijs om balans en harmonie te creëren. Het gebruik van kleur moet zowel ontspannend als esthetisch aantrekkelijk zijn.

Grootformaat tegels zijn ideaal voor het creëren van een hotel chique look. Ze minimaliseren de hoeveelheid voegen en geven een gestroomlijnde, luxe uitstraling. Voor extra detail en textuur kunnen kleinere tegels of mozaïek tegels worden gecombineerd, met name in doucheruimtes of als accentmuur.

Ja, keramische tegels zijn een uitstekende keuze voor het nabootsen van een marmerlook. Ze bieden de visuele aantrekkingskracht van marmer zonder het vereiste onderhoud en zijn verkrijgbaar in diverse patronen en afwerkingen die de natuurlijke schoonheid van marmer imiteren.

Koperen details kunnen worden geïntegreerd in de vorm van armaturen, zoals kranen, douchekoppen en handdoekhouders. Ze kunnen ook worden toegepast in accessoires zoals spiegellijsten of lichtarmaturen. Ook een accentmuur van koperen hexagon tegels of mozaiëk tegels is mogelijk. Koper voegt een warme, luxueuze gloed toe en werkt goed samen met zowel lichte als donkere kleurenschema’s.

Afwijkende openingstijden