Maak een Japandi-stijl badkamer nóg mooier met keramische tegels

De Japandi-stijl verbindt design uit Japan en Denemarken. De landen liggen mijlenver uit elkaar, toch zijn ze verbonden in veel trendy badkamers, keukens en woonkamers. Lees in dit blog waarom de Japandi-interieurstijl zo razend populair is. Én waarom keramische tegels perfect passen bij deze tijdloze woontrend.

Natuur in de hoofdrol

In zowel Japan als Denemarken spelen natuurlijke materialen en kleuren een belangrijke rol. De schoonheid van hout wordt in beide landen zeer gewaardeerd. Geen wonder dus, dat de natuurlijke warmte van verschillende houtsoorten terug te vinden zijn in veel Japandi-stijl badkamers.

Hout zien we in Japandi badkamers terug op vloeren en zelfs aan wanden. Toch zijn hout en badkamers over het algemeen geen goede combinatie. Een badkamer is nu eenmaal een vochtige ruimte en hout is een materiaal dat lastig hygiënisch schoon te maken is. Met Keramische tegels in houtlook, die niet van echt hout te onderscheiden zijn, is het vanaf nu overal in huis mogelijk om de Japandi-trend toe te passen. Zelfs in de badkamer, de keuken of het toilet.

Natuurlijke kleuren

Houttinten passen dus uitstekend in een Japandi-badkamer. Net als neutrale, lichte tinten en pastelkleuren zoals taupe en creme. Stuk voor stuk kleuren die aansluiten bij Deens design. Deze kleuren zijn trendy, maar ook tijdloos. Ideaal voor een badkamer om nog jaren van te genieten!

Vanuit Japanse invloeden, krijgt de Japandi-stijl wat meer contrast mee. Grotere vlakken met rijkere kleuren spelen hierin een belangrijke rol. Ook hier geldt: kies voor natuurlijke kleuren, zoals blauw, groen of eventueel zwart.

Minimalistisch gemengd met contrast

Scandinavische designers weten als geen ander hoe iets naast mooi ook functioneel kan zijn. Het minimalistische karakter van Deens design is terug te zien in alle Japandi-stijl badkamers. Een taupe of crèmekleurige badkamer past uitstekend in de Deense designstijl. In Japans design zien we meer contrasten, door meer donkere accenten aan te brengen. Vooral donkere houtkleuren en tegels met texturen zie je terug in het Japanse deel van deze woontrend.

Doordat in beide designstijlen minimalisme een belangrijke rol speelt, is het contrast in een Japandi badkamer nooit overweldigend.

Een Japandi-stijl badkamer creëren

Zelf een Japandi badkamer creëren? Kies voor tegels met een natuurlijke uitstraling. Zoals crèmekleurige tegels op de vloer en werk eventueel met beige contrasten op de wanden. Her en der een donker accent toevoegen vult de stijl mooi aan. Houtlook tegels passen uitstekend in een Japandi-stijl badkamer. Voeg de Japanse kant van de woonstijl toe door contrast toe te voegen in meubels, accessoires en planten. Een voor een lichte houttint op de wanden of vloeren.

Zorg er daarnaast voor dat alles in een Japandi-badkamer een functie heeft. Kies voor slimme accessoires die vooral functioneel zijn én laat natuurlijke kleuren overal terugkomen.

Benieuwd naar keramische tegels die perfect passen in een Japandi badkamer? Kom langs in onze showroom in het midden van Nederland. En ervaar de kracht en de schoonheid van een keramische tegel.

Afwijkende openingstijden